Egyéb

Fekete nadálytő

Ismerősök ajánlották, hogy használjak Fekete nadálytőt.
Nem tudtam, ez pontosan miként hat. Azt írták róla, hogy forrasztőfű. Azt hittem, hogy plusz csontépítő elemeket visz be a szervezetbe, de mint kiderült, ez a keringés növelése által gyógyít.
Létezik kenőcsben és alkoholos kivonatban is.
Nekem volt kenőcsöm is, és vettem tinktúrát is. Bekentem vele, kis idő után HALLANI lehetett, hogy az adott területen valami mozgás megindult (pl nyirok vitte el a felesleges vizet). De ez lehet, hogy csak az én kitalációm. 🙂
Ez nekem nagyon bevált.
Illetve utánanéztem, hogy teaként lehet-e inni. Szigorúan TILOS! Csak külsőleg használható!!!

Zsurló

A mezei zsurló a szilíciumnak egyik leggazdagabb növényi forrása. Szilícium és szerves ásvány tartalma miatt kiváló erősítő hatású.
Én kávédarálóval összeőröltem a zsurlót, joghurtba beleszórtam, és úgy ettem. Persze lehet teaként is inni.

Gyógyteák

A zsurlón kívül én nem nagyon találtam más gyógyteát, én nem is ittam semmilyet.
Mégis különszedtem a teákat, mert azt gondolom, hogy helyén kell ezt is kezelni.
Ne essünk abba a hibába, hogy egy súlyos törésnél ettől várjuk a megváltást.
A gyógyteák jók, de ezekbe vetett túlzott bizalmunk és a többi tényező elhanyagolása káros.

Akupunktúra
Megnéztem ezt is, hogy ez hatásos lehet-e.
A kínai orvos teljesen korrekten és nyíltan megmondta, hogy a akupunktúra erre nem jó.
(valamennyit lehet, hogy használna, de inkább a fenti dolgok javasoltak)

Alvás

Alvás – szánni kell időt alvásra.

Bioptron lámpa

Én ezt is használtam, itt is „hallottam” a hatást, szerintem ez is jó.

Érhálózat

 

Pihenőnap
Testépítők, sportoló szoktak pihenőnapot beiktatni.
Tervezett pihenőnap szerintem NE legyen!
Inkább minden nap menjen be a hasznos tápanyag, nyomjad a gyógyulást a saját stratégiád szerint.
Ha nagyon aktívan csinálod, akkor úgyis annyira elfáradsz, hogy biztos lesz 1-2 nap kihagyás :-). Akkor meg minek tervezni, nemde? 🙂 (én legalábbis borzasztóan elfáradtam)
Ennél talán jobb módszer, hogy a stratégiát úgy belőni, hogy ne legyen megterhelő –inkább kis lépésekben haladni.

A csontépítés energiaigényes feladat!
Jó hír, most nem kell számolni a kalóriákat!
Persze a kalciumelvonó édes dolgokat most kerülni kell.

Összefoglalás

Ezen kívül biztosan sok egyéb terápia is van, amit én nem néztem meg.  Sok fajta tea, étrendkiegészítő, mozgásforma létezik. Ami fontos, hogy ne ragadjunk kizárólag 1 terápiánál!!!

A lenti kis táblázatban ez jobban látható, hogy mennyi fajta összetevő lehetséges. A gyógytorna, mozgás, tápanyag gazdag étkezés, alvás, mind nagyon fontos elem, de ne feledjük az arányokat!

Csontmátrix 1.0

A lenti táblázatban az eddig felsoroltak egy helyen láthatók. Külön felhívom a figyelmet a komplex gondolkodásra: egy táblázaton belül jelenik meg a testi, lelki és tehcnológiai tényezők.

A mátrix egyébként a sokak által kedvelt film mellett egy felsőfokű matematikai objektum is. Ez későbbiekben azért lesz jó nekünk, mert a felsorolt tényezőkre gyógyhatás szempontjából adhatunk egy pontosabb becslést.

Csontmátrix 2.0

  • Ez egy kockázatkezelő algoritmus.
  • Kvadratikus mátrixba ágyazott valószínűségi változók, melyben az egyes kvadránsokban elhelyezkedő mátrixokat “rekurzív” algoritmussal hívjuk.
  • A mátrixon belüli értékek a gyógyhatásnak vélt tényező (pl. gyógytea, deutériumcsökkentett víz, pszichiáter) lehetséges MAXIMÁLIS gyógyítási értékét mutatják.
  • Ezen kívül létezik egy tulajdonságmátrix, amely az adott magánszemély személyes tulajdonságait mutatja meg – azaz az alapmátrix értékeit módosíthatják.
  • Az egyes almátrixok között külön-külön és a tulajdonságmátrix és az almátrixok között egymást erősítő-gyengítő kölcsönhatások vannak, melyeket irányított gráfok reprezentálnak.
  • Tehát hiába issza magát “hülyére” az ember gyógyteából, ha a többi kockázati faktort elhanyagolja. ( a túl sok tea káros – vesét túlterheli – Gauss görbe)
  • A rekurziót a dekomponáló operátor valósítja meg.

 

Belső orvos

Kutatásaim során egyik kedvencem Paracelsus lett. (1493-1541)
“Paracelsus úgy tartotta, hogy a külső orvos nem tud gyógyítani, csak felébreszteni a belső orvost.”
Szerintem ez nem teljesen igaz, hiszen itt “mechanikailag” is helyre kellett tenni, és meg kellet csavarozni a csontot, ezt csak a belső orvos nem tudta volna helyretenni.
Viszont a látni kell, hogy a külső orvos nem tudja a könyökömbe talicskázni a kalciumot, magnéziumot, D-vitamint. 🙂 Ezt csak a belső orvos, tehát a szervezet tudja. Tehát be kell látni, hogy a külső orvos a gyógyulás folyamatából nem képviselheti a teljes részt. Ha ezt belátjuk, fontos meglátás lehet, hogy a (külső) orvos buzdítsa a beteget az önálló tevékenységre, adjon neki házi feladatot. Szerintem így jobb lesz a siker. (gyorsabb és/vagy jobb gyógyulás)
Talán ide illik a következő idézet is:
“Mindaz, amit Önök egyénileg tesznek az egészségükért, többet fog érni az egészség fenntartásában, mint a világ összes egészségügyi ellátása.”
Dr. H. Mahler az Egészségügyi Világszervezet volt főigazgatója

Még egy kis Paracelsus:
Képes volt mindenkitől tanulni: javasasszonyoktól, bábáktól, felcserektől, hóhéroktól, fürdőmesterektől, akik sokat tudtak az emberi testről, illetve a gyógynövényekről. Paracelsus olyan emberektől gyűjtötte össze ezeket a tapasztalatokat, akikkel a korabeli orvosok szóba sem álltak. – Figyeled ezt az alázatot?!?!?!?

Paracelsusról itt olvashattok róla bővebben.